Invacare ISA actieve tillift

Nieuws

Invacare ISA actieve tillift

Oplossing voor extra ondersteuning bij het gaan staan.

De actieve tillift ISA is geschikt voor cliënten in Mobiliteitsklasse C*. Dit houdt in dat zij niet in staat zijn om zelfstandig te gaan staan. De hulp die hierbij nodig is, zou in fysieke overbelasting van de zorgverlener kunnen resulteren. Om dit te voorkomen is een actieve tillift een geschikt hulpmiddel. Belangrijk bij het gebruik van een dergelijke actieve lift is dat de cliënt enige rompbalans heeft en enigszins kan steunen op de benen.

 

Bij het gebruik van een actieve tillift is het goed om de cliënt zelf zoveel mogelijk mee te laten doen, zo kan hij/zij de handgrepen pakken en de voeten op de voetplaat plaatsen. Verder kan hij/zij zelf meebewegen en strekken terwijl de lift omhoog komt. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat de liftmat goed zit, de knieën tegen de kniesteun geplaatst zijn en dat de cliënt veilig zit.

 

De ISA sta-lift, verkrijgbaar in een Compact- en een Plus-uitvoering, is een adequate oplossing waarbij bovenstaande punten zijn meegenomen in het ontwerp. Zo heeft de ISA:

  • een uitschuifbare hefarm - dit zorgt ervoor dat de cliënt voldoende ruimte heeft voor de beweging;
  • ergonomische handgrepen -  speciaal ontwerp, aanpast aan de natuurlijke vorm van de hand en de positie van de pols. Uitermate geschikt voor een verminderde hand/grijpfunctie van de hand; 
  • een flexibele, in hoogte instelbare kniesteun -  hoogte instelbaar op de onderbeenlengte van de cliënt. 

Dit maakt de ISA geschikt voor een brede doelgroep die wisselt in lichamelijke verhoudingen en functionaliteit in bewegen. Het ontwerp is eenvoudig door de zorgverlener te gebruiken, zonder fysieke belasting, en maakt de transfers voor de zorgvrager comfortabel. 

 

Bekijk voor het complete plaatje deze video over de inzet en mogelijkheden van de actieve tillift ISA.

 

Wil je meer weten over of een passing met de ISA? Neem dan contact op met Invacare – 0318 695 757 – nederland@invacare.com.

 

*Bron: Het GebruiksBoekje, Goed Gebruik van Hulpmiddelen door LOCOmotion, Hanneke J.J. Knibbe en Nico E. Knibbe